ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η σημερινή οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε μετατρέπεται καθημερινά όλο και περισσότερο σε κοινωνική και σε κρίση αξιών. Οι έφηβοι υφίστανται την επίδρασή της και αναπτύσσουν όλο και περισσότερο αισθήματα ανασφάλειας , απογοητεύσεις και αποκλίσεις από τις οικογενειακές αξίες και τους συνήθεις κανόνες συμπεριφοράς.

Για τους λόγους αυτούς δημιουργήσαμε στο Δήμο μας μία συνεργασία με τους παρακάτω φορείς:

1.     Την εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης,

2.     Τον σύλλογο εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης,

3.     Την ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Θερμαϊκού

με στόχο την παροχή Υπηρεσιών Συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης σε οικογένειες εφήβων που τα παιδιά τους ζουν με τέτοιο τρόπο, εκθέτοντας τον εαυτό τους  σε κίνδυνο ή οικογένειες που οι έφηβοί τους έχουν μηδενικές ευκαιρίες. Επίσης η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς έχει μεγάλη σημασία καθώς αυτοί έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους εφήβους, αλλά και κάθε συνδημότης μπορεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή.

Η προσφορά των παραπάνω φορέων στο Δήμο μας είναι εθελοντική.

Παρακαλούμε πολύ, να ενημερώσετε τους Συλλόγους γονέων, τους Συλλόγους διδασκόντων και τους γονείς με τη δέουσα ευαισθησία για το ζήτημα.

Παραθέτοντας το πρόγραμμα των συναντήσεων σας ενημερώνουμε ότι ξεκινάμε την Τρίτη 14-5-2013 και ώρες 19.00 – 21.00, στον χώρο του κοινωνικού φαρμακείου που βρίσκεται δίπλα στο αγροτικό ιατρείο στους Ν. Επιβάτες και στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο του πρώην δημαρχείου, όπου και θα είμαστε κάθε δεύτερη εβδομάδα την ίδια ημέρα και ώρα.

Τις ενδιάμεσες εβδομάδες θα βρισκόμαστε κάθε Τρίτη τις ίδιες ώρες 19.00 – 21.00 στο πρώην δημαρχείο της Ν. Μηχανιώνας στην οδό Κ. Βάρναλη 2 στη Μηχανιώνα στον πρώτο όροφο γρ.1.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι για πληροφορίες :

καθημερινά:  23923 30300

κάθε Τρίτη 19.00 -21.00 : 23920 39001 Ν. Επιβάτες – 23923 30348 Ν. Μηχανιώνα

Advertisements

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: